Iscenesat foto/Cindy Sherman parafrase

Skærmbillede 2014-11-26 kl. 13.24.36

Et iscenesat foto inspireret af Cindy Sherman’s selvportrætter.

Fotoet tager udgangspunkt i de unge mødre mytologi.

Billedet forestille en ung pige som er gravid, samtidig med at hun står og ryger foran en akutklinik. Et billede der viser en ung kvinde, som meget hurtigt kan sende et forkert signal. Billedet kunne godt signalere at pigen har stor mangel på viden, grundet rygningen, og kommer fra en lavere social status, hvilket springer tilbage til mytologien i billedet, hvor det sekundære niveau, det konnotative, ligesom angiver billedets værdi. Et billede udsprunget fra “de unge mødre” kulturen.

Roland Barthes

  • Roland Barthes – semiolog
  • 2 måder at se billeder på:
  • – studium à når man studere de detaljer på billedet der kan fortælle os noget om billedet. Man bruger baggrundsviden til at forstå hvad billedet viser.
  • – punctum à en personlig erindring der ”farver” billedets tolkning. Fx et billede af en dame med en halskæde, hvis jeg synes halskæden mindede om min mor, fordi hun har samme halskæde, vækker det nogle personlige følelser i mig.
  • Denotationer: At kommentere på et billede med hvad der sker objektivt, uden fordomme. At beskrive terrorister som sortklædte mænd, uden at sige de er terrorister. Denotationer ændrer sig ikke, de er statiske. Et kors eller et dansk flag ændrer sig jo ikke.
  • Konnotationer: At beskrive et billede med fordomme. Når man ser på et billede, og beskriver det med ens baggrundsviden og fordomme. Det er subjektivt, da man sætter et personligt præg på fortolkningen af billedet.