Identitet

billedkunstbilledkunst 2

Et billede af en mand, først i hans murertøj, hvor han ser både lidt fortabt og nede ud, men i sådan et sæt tøj, forbinder man også hurtigt billedet med noget dårligt. En mand fra de lavere sociale klasser og dårlige associationer.

Men billedet til højre viser så den samme mand, hvor havde man ikke set det andet billede først, ville man forbinde samme person med noget helt andet. Attributter som gulduret, stolen, tøjet og generelt hans holdning giver et helt andet billede af samme mand.

Altså mytologisk set, er identitet mange ting. Éns identitet kan indeholde mange forskellige sider, og dette ses ihvertfald i disse to billeder. Der er også et andet spektrum i samme sag, hvilket er fordommene. Fordommene ved billedet til venstre ryger næsten væk, når man ser billedet til højre. En identitet kan også skabes meget hurtigt i et billede, og kan snyde. Derved er en dyberegående analyse af en identitet nødvendigt, hvis det kun er udfra billeder.

Snapshot

Skærmbillede 2014-09-07 kl. 14.38.42

Et snapshot af køkkendamen på mit arbejde. 

Snapshottet er taget på baggrund af de grimme og banale ting ved privatsfæren. Her ses et billede af en køkkendame, der aftørrer tallerkener. Billedet er taget hurtigt, og får hendes “grimme” ansigtsudtryk med, som beskriver hvordan hendes holdning til hendes handlinger er. 

Ude fra køkkenet er der en flot fest igang, med lækker mad og glade mennesker, men bag dette, ses køkkendamen igang med at rydde op efter dem. Det viser et godt eksempel på realismen ved et snapshot, altså den sandhed som selviscenesat billede ikke vil kunne klare. 

Reklame

Skærmbillede 2014-09-01 kl. 09.14.01

Adidas lavede i 2012 en reklame lige inden de olympiske lege. 

Lingvistiske meddelse: Billedet skriver “take the gold”, hvilket, samtidig med at det er et billede af en kendt sportsmand, signalerer et hvis vinderindentitet associeret med Adidas. 

Denotationer: Et billede af en mand med adidas pandebånd, der kysser sin halskæde og står i sportstøj. 

Konnotationer: Det at billedet er af en kendt sportsmand, der står med Adidaspandebånd og en adidas trøje, giver ligesom atributterne en følelsesmæssig betydning, en vinderbetydning. Han kysser også sin halskæde, hvilket også giver den en følelsesmæssig betydning. 

Mytologisk